Een jong kind of een onstuimige tiener? Met de Family Link-app kun je digitale huisregels instellen om je kind te begeleiden bij het leren, spelen en ontdekken op internet. Is je kind jonger dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), dan kun je met Family Link ook een Google-account voor je kind maken dat lijkt op je eigen account en dat toegang tot de meeste Google-services biedt. Je kunt dan het volgende doen:

Je kind naar goede content leiden
• De activiteit van je kind bekijken – Niet alle schermtijd is hetzelfde. Help je kind het Android-apparaat op een verstandige manier te gebruiken met activiteitsrapporten waarin je kunt zien hoeveel tijd je kind aan bepaalde favoriete apps besteedt.
• De apps van je kind beheren – Via handige meldingen kun je de apps goedkeuren of blokkeren die je kind uit de Google Play Store wil downloaden. Ook kun je in-app-aankopen beheren en bepaalde apps op het apparaat van je kind verbergen.
• Inspelen op de nieuwsgierigheid van je kind – Het kan lastig zijn om te bepalen welke apps geschikt zijn voor je kind. Family Link laat je daarom Android-apps zien die door docenten worden aanbevolen en die je rechtstreeks aan het apparaat van je kind kunt toevoegen.

Een oogje op de schermtijd houden
• Limieten instellen – Jij bepaalt wat de juiste hoeveelheid schermtijd voor je kind is. Met Family Link kun je tijdslimieten en bedtijden instellen voor het onder toezicht staande apparaat van je kind. Zo help je je kind een goede balans te vinden.
• Het apparaat van je kind vergrendelen – Je kunt een apparaat waarop je toezicht uitoefent op afstand vergrendelen wanneer het tijd is om een pauze in te lassen, bijvoorbeeld om buiten te spelen, aan tafel te gaan of als gezin samen te zijn.

Zien waar je kind is
• Het kan een hele geruststelling zijn als je weet waar je kind is. In Family Link kun je de locatie van je kind bekijken, zolang je kind het Android-apparaat bij zich draagt.

Belangrijke informatie
• De beschikbare tools van Family Link kunnen variëren, afhankelijk van het apparaat van je kind. Bekijk de lijst met geschikte apparaten op families.google.com/familylink/setup
• Hoewel je met Family Link de Google Play-aankopen en -downloads van je kind kunt beheren, heeft je kind geen goedkeuring nodig voor het installeren van app-updates (waaronder updates waarmee de machtigingen worden uitgebreid), apps die je eerder hebt goedgekeurd, of apps die zijn gedeeld via de gezinsbibliotheek. Ouders moeten regelmatig de geïnstalleerde apps en app-machtigingen van hun kind controleren in Family Link.
• Bekijk welke apps op het onder toezicht staande apparaat van je kind staan en schakel apps uit waarvan je niet wilt dat je kind die gebruikt. Sommige vooraf geïnstalleerde apps kunnen niet worden uitgeschakeld.
• Je kunt de locatie van het apparaat van je kind of tiener alleen bekijken als het apparaat is ingeschakeld, recent actief is geweest en verbinding met internet heeft.
• Door docenten aanbevolen apps zijn alleen beschikbaar op Android-apparaten in de Verenigde Staten voor ouders van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie.